Do-In Yoga is een beweegvorm waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Daardoor heeft het een positief effect op vele lichamelijk en emotionele klachten.


Do-In Yoga is gebaseerd op het Taoïsme afkomstig uit China en Japan. Het is een dynamische, actieve vorm van yoga. Om de energie in de meridianen (energiebanen) weer te laten stromen wordt gebruik gemaakt van een afwisseling tussen strekkingen, kracht-opbouwende oefeningen, balansoefeningen en activerende/mobiliserende oefeningen gecombineerd met zelfmassage – technieken, meditaties, visualisatie en ademhalingsoefeningen.

Do-In Yoga

Kenmerkend voor Do-In Yoga is dat elke beweging ontstaat vanuit de onderbuik (Hara in het Japans). Je leert de theorie uit de Oosterse Levenswijsheid kennen, en hoe deze zich manifesteert in jouw leven. Alles wordt op beeldende en creatieve wijze samengevoegd tot één aangename Flow van bewegingen en begeleiding.

Iedereen kan Do-In Yoga beoefenen. Centraal staat het bewust aanwezig zijn in jouw lichaam, om van daaruit je eigen bewegingsruimte te ontdekken en te verruimen. Fysieke beperkingen of blessures vormen geen belemmering om Do-In Yoga te kunnen doen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor de uitvoering en er is ruimte voor persoonlijke aandacht.